Haber

Bakan Yerlikaya: Kilise saldırısıyla ilgili 47 kişi gözaltına alındı

SON DAKİKA HABERE İSTİNADEN…

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle;

Kiliseye düzenlenen saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetti. Menfur saldırının ardından polisimiz kapsamlı çalışma başlattı. Şu ana kadar 30 farklı adrese baskın yapıldı ve 47 kişi gözaltına alındı.

Her iki cinayet zanlısı da yakalandı. İkisi de yabancı uyruklu. DEAŞ üyesi olduklarını değerlendiriyoruz.

Paralı basın mensuplarının, medeniyetimizin baş tacı olan İstanbul’umuzun yüzyıllardır farklı din ve mezheplere ev sahipliği yaptığını ve yapmaya devam edeceğinin altını çizmek isterim. Biz buna Türkiye’nin barışı diyoruz, ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine, ulusal veya uluslararası suç örgütlerine, birlik ve beraberliğimizi amaç edinenlere asla tolerans göstermeyeceğiz.

Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum, son olarak da bölücü örgüt başta olmak üzere her türlü teröre karşı kararlılıkla, karanlıkla ve sevgiyle, ücretli basın mensuplarıyla mücadele ediyoruz. 1 Haziran 2023’ten bu yana 1.46 operasyon gerçekleştirdik. 2086 tutuklu, 529 tutuklu, 400 4 isimli denetim kararı alındığında hepinize bilgi vermek istiyorum.

 

haberyatagan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu