Haber

CHP kurultay günü: Kılıçdaroğlu ‘Hançerlendim’, Özel ‘Hançer yok’

ANKARA- CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu sabah saatlerinde tamamen doldu. Sahnenin sol tarafındaki tribünler değişimcilere, sağ taraftaki tribünler ise genel merkezcilere ayrıldı.

Sabah erken saatlerde Ankara’ya gelen CHP’liler, Ankara Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri tarafından ikramlarla karşılandı. “İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi” sloganıyla gerçekleştirilen kongrede, “Hak, hukuk, adalet”, “Birleşerek güçleneceğiz, yenilenerek başaracağız”, “Taçlandıracağız” gibi genel sloganların yer aldığı pankartlar açıldı. Halkın katıldığı salonda “Demokrasiyle Cumhuriyet” sergisinin yanı sıra “Emekçiler, Emekçiler, Sayın Kemal’de kadın ve gençler birliktir” ve “Özgür CHP, Özgür Türkiye” yazılı pankartların asıldığı görüldü. Türkiye’nin her bölgesinden şarkılar çalınırken, zaman zaman güncel pop ve rap şarkılar da çalındı.

Cumhurbaşkanlığı adaylarından İlhan Cihaner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla seçimden çekildiğini duyurdu.

KONSEY ÜYELERİ AÇIKLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını üstleneceği konseyin diğer üyeleri de belli oldu. Fark yaratanlar ise Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Kars İl Lideri Onur Uludaşdemir; Genel merkezde ayrıca Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü İlçe Belediye Başkanı Hasret Becan ve Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç’ın isimleri de açıklandı.

ÖZEL VE ​​KILIÇDAROĞLU SALON’A GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ey özgürlük” müziği eşliğinde salona geldi. Yoğun alkışlar ve “Özgür Başkan” sloganlarıyla karşılanan Özel, tüm salonu selamladı.

Fark yaratanların kürsüsünde “Özgür Türkiye için Özgür Gelecek” dev pankart açıldı. Tribünlerin kapatılmasının ardından pankart kaldırıldı.

Özel’in ardından saat 11.35 sıralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salona geldi. Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Marşı’nın uyarlanmış versiyonuyla partilileri selamladı.

Meclis Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da salona geldi. İmamoğlu, değişim taraftarlarının kürsüsünden yoğun alkışlarla karşılandı.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL YAN YANDA OTURDU

Kongre için hazırlanan video gösterisinde Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünden sahneler, düzenlediği mitingler, Karadeniz’deki silahlı saldırı anı ve geçmişteki konuşmalarından kesitler yer aldı. Cinevizyon’un yayını sırasında zaman zaman “değişim” sloganları atıldı.

Protokolde Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel yan yana otururken, iki adayın eşleri de hemen yanlarında yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin hazırladığı “Gazetecilere Özgürlük” yazılı kokart giydiği görüldü.

Genel lider adayları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu

KILIÇDAROĞLU AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Kongrenin açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, “100 yaşındayız. Dünyada 100 yıllık ender partilerden biriyiz. Çünkü partimizi kuran kişi dünya siyaset tarihine altın harflerle yazılmış bir kişidir. “Bu kişinin adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra kongre gündeminin birinci ve ikinci maddelerini okudu. Kılıçdaroğlu, “Hepiniz; “Sizleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, hayatını kaybeden CHP’liler, gazilerimiz ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’na davet ediyorum.” Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Kongre salonundan genel görünüm.

Kılıçdaroğlu daha sonra gündemdeki “Cumhurbaşkanlığı Divanı seçimi” konusuna geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun meclis başkanlığına aday gösterilmesine ilişkin dilekçeyi okudu. Kılıçdaroğlu; Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre imzalı dilekçeyi delegelerin oylarına sundu.

Kongrenin divan başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nu sahneye çağırmasının ardından “Her şey çok güzel olacak”, “Değişim” gibi sloganlar atıldı.

İMAMOĞLU: BU KONGRE TÜRK MUHALEFETİNİN TOPTAN ŞEKİLLENDİRİLECEĞİ BİR KONGREDİR

Sahneye çıkan İmamoğlu, “Hem ülkemin, hem de partimin bundan çok daha fazlasını yapabileceğine inanıyorum. Onun için bu kongre tarihi bir kongredir. Bugün ve yarın, Türkiye’ye doğru büyük bir yolculuğun büyük bir adımını atacağız.” 2. yüzyılın inşası. Çünkü bu kongre, Türk muhalefetinin hep birlikte şekilleneceği bir kongredir.” “Sendikalardan sivil topluma, gençlerden kadınlara, çalışanlardan emeklilere kadar herkese büyük umut verecek. Bu kongre toplumsal muhalefete büyük güç ve moral verecektir.”

Ekrem İmamoğlu

KILIÇDAROĞLU: BENİ GERÇEKTEN ÜZEN BURUMDAKİ YÜK DEĞİL, SIRTIMDAKİ HABERLERDİ

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimi söz konusu olduğunda hepinizin bildiği gibi masadan kalkıp masaya dönenler oluyor. Çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Ancak sırtımda hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Nazım Usta’nın dediği gibi ateşi ve ihaneti gördük ama pes etmedik, yıkılmadık, çok çalıştık. Bütün komplolara rağmen, 5 kişilik çetelere rağmen, milyonlarca mülteciye vatandaşlık verilmesine rağmen, saray devletinin harcadığı milyarlara rağmen çalıştık, yılmadık, yıkılmadık, asla boyun eğmedik. Çünkü ben buna inandım ve hep inandım: Yolu doğru olanın yükü ağır olacaktır. Yükümüz ağırdı. Üstelik hançerlerle birlikte yükümüz de ağırdı. Ama beni asıl üzen sırtımdaki yük değildi arkadaşlar. “Onlar sırtıma saplanan hançerlerdi” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu

ÖZEL VE ​​KILIÇDAROĞLU ADAY KONUŞMALARINA KADAR SALONDAN ÇIKTI

CHP Genel Başkan adayları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu kongre salonundan ayrıldı. Aday konuşmaları sırasında her iki adayın da salona döneceği belirtildi.

ÖYMEN ADAYLIĞINI GERİ ÇEKTİ

Genel başkanlık adaylarından Örsan Öymen, kürsüde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Öymen, “Sayın partililer, burada gerçekleri olduğu gibi sunmamız lazım. Teşhisi doğru koymamız lazım. Sayın genel başkanımız sırtından bıçaklandığını söyledi. Peki 13 yılda yapılan seçimlerin hepsi kaybedildi” dedi. , 12 seçim kaybedildi. Hepsinde sırtından mı bıçaklandı? Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Dünyanın “Hangi ülkede yapıldığı nasıl açıklanabilir?” 13 yılda 12 seçim kaybedildi ama yine de başkanlık koltuğuna oturuldu mu?” dedi.

Öymen daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Örsan Öymen

Kongre parti üyelerinin konuşmalarıyla devam etti.

ADAYLIK İÇİN İMZALAR VERİLDİ

Konsey Başkanlığı, adaylara verilen imza sayısının yeterli olduğunu söyledi ancak sayı vermedi. Edinilen bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 750 delegenin imzasıyla, Özel ise 600 delegenin imzasıyla aday gösterildi.

NİHAİ BİLDİRİM

Kongrede konuşmalar yapılırken; Tüm illerin temsilcileri, PM üyeleri ve iki milletvekilinden oluşan 86 kişilik sonuç bildirgesi komitesi toplandı. Kurulun yazdığı bildiri, aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre tarafından okundu.

Bildiride, “CHP, vatanımızın işgal edildiği koşullarda bağımsızlık mücadelesinin siyasi bir hareketi olarak doğmuştur. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmeyi hedefleyen Atatürk, devrimlerini gerçekleştirdi. Çok partili dönemde demokrasi, özgürlük, eşitlik ve adalet fikirlerinin yorulmaz savunucusu oldu. AKP’nin yirmi bir yıllık iktidar döneminde tek adam zihniyetine karşı en kararlı mücadeleyi CHP yürüttü. Geçmişte ülkeyi işgalden kurtarmak için kurulan CHP, bugün ülkemizi otoriter başkanlık rejiminden kurtaracak güç olma misyonuyla karşı karşıyadır. Ancak bu görevin yerine getirilmesiyle CHP’nin misyonu bitmeyecek, Türkiye’yi güzel insanlar ülkesi yapma çabamız sonsuza kadar devam edecektir. Yapılmayanı yapmak, yapılmayanı başarmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin kökenindedir. Bu nedenle tüm güçlü görevleri büyük bir azim ve kararlılıkla başarabileceğimizden şüphemiz yok.”

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI YİNE SALONDA

CHP’nin iki genel başkan adayı Kılıçdaroğlu ve Özel yeniden kongre salonuna geldi. Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasını yaptığı için adaylık konuşması yapmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, gerekirse cevap için söz alabileceğini söyledi. Bunun üzerine Özgür Özel konuşmak üzere kürsüye geldi.

ÖZEL: CHP’DE HANÇER YOKTUR, HANÇERLENDİRECEK KİMSE YOK

Özel konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun “Ama seçime sırtımda hançerlerle girmek zorunda kaldım. Nazım Usta’nın dediği gibi yangını ve ihaneti gördük ama pes etmedik, yıkılmadık, yıkılmadık, direndik” dedi. çalıştın. Kemal Bey’in yol arkadaşı olacaksan beni sırtımdan bıçaklamayacaksın.”

Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ‘ciddiye alınmadığını’ belirten Özel, şöyle konuştu: “CHP’de hançer yoktur, hançerleyecek kimse de yoktur. “Ama bizim partimizde kılıç yok” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası danışman olarak atadığı Hasan Cengiz’in, Kılıçdaroğlu’na üzerinde “Fark yaratanlar için çekilen kılıçlar” yazılı kılıç hediye ettiğini kaydeden Özel, “Başkanla konuşamam ama o insanların alnına vuracağım” dedi. CHP’de danışman olduklarını söyleyenler, profil fotoğraflarında Recep Tayyip Erdoğan olanlar, değiş diyenlere kılıç çekenler!” Sözleriyle tepki gösterdi.

Özgür Özel

KONUŞMASI SLOGANLARLA KESİLEN ÖZEL’DEN KARALAR’A TALEP

Adana gençlik örgütünün kürsüye çok yaklaşıp slogan atması üzerine Özgür Özel, konuşmasının kesilmemesini istedi. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan da yardım istedi. Özel, “Konuşmayı susturmak bizim işimiz değil. Sakin olun. Hepinizi seviyoruz. Hadi böyle yapalım arkadaşlar, Adanalı kardeşlerimiz gece 2’den beri buradalar, çok yoruldular. Alkışlar. Başkan Zeydan talimatı dinliyor. Zeydan abi talimata uyuyor.” “Bravo. Sen söylersen olur. Beni dinlemezler, seni dinlerler” dedi. Meclis Lideri İmamoğlu da gençlik örgütüne mikrofondan uzak durma çağrısında bulundu. Karalar sahneye gelerek Özel’le el sıkıştı ve gençleri uyardı. Bunun üzerine Özel konuşmasına devam etti.

KILIÇDAROĞLU: KEŞKE BU ELEŞTİRİLERİ MYK’DA VE PM’DE SÖYLEYORSA.

Özgür Özel’in konuşmasının ardından daha önce konuşmayacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye gelerek Özel’e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ben eleştiriye açığım, benim kadar eleştiriye açık kimse yok. Başbakan’da beni eleştiren kimsenin sözünü kesmiyorum, uzun süredir birlikte çalışıyoruz, burada söylediklerinizi ben de yapıyorum” dedi. Keşke yüzüme söyleseniz. Zaten kuruluşlara gönderilen paranın yüzde 40’ı kanunda var, biz de yüzde 40’ını gönderiyoruz. “Madem yüzde 40’ını göndermedik, neden hepiniz el kaldırıp evet dediniz?” mali rapor?” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu

Adayların konuşmalarının ardından oy verme işlemi saat 21.00’de başladı. Kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu’nda tartışmaların yapıldığı salonun yanındaki salona oy verme kabinleri kuruldu.

Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kongresi” sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultay’da yarın seçilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eve otele gelen Escort bağcılar sitesi
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort